Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako „čokoláda“. V naší nabídce naleznete husté horké čokolády s různým podílem kakaa a kakaového másla. Čím vyšší podíl kakaového másla, tím je výsledný nápoj hustší a kvalitnější. Dříve byla horká čokoláda pouze pochoutkou králů a princů, nyní je ovšem jednou z nejoblíbenějších sladkostí na světě.
Do šálku o objemu cca 150ml nasypte požadované množství čokolády (obvykle na hustší nápoj tři vrchovaté čajové lžičky), zalijte horkým mlékem a důkladně promíchejte (nejlépe metličkou). Následně je nutné mléko dohřát do bodu varu, aby došlo k požadovanému zhoustnutí – obvykle parní tryskou na kávovaru.